1ο ΧΙΛ Π.Ε.Ο Κατερίνης - Θεσσαλονίκης, Κατερίνη

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ PIERIA CAR

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗΣ PIERIACAR

Ηλικία Ενοικιαστή και Οδηγών
Ο ενοικιαστής (οδηγός) για να προβεί στην ενοικίαση οχήματος θα πρέπει να είναι 23 ετών και άνω . Οι ενοικιαστές – οδηγοί ηλικίας μεταξύ 21 – 23 ετών και άνω των 75 μπορούν να ενοικιάσουν αυτοκίνητο κατόπιν έγκρισης με μια προσαύξηση στο κόστος ενοικίασης, αρκεί να έχουν το δίπλωμα οδήγησης περισσότερο από 1 χρόνο. Το ανώτατο όριο ηλικίας είναι 70.

Άδεια οδήγησης
Ο οδηγός θα πρέπει να έχει άδεια οδήγησης ελληνική ή χώρας μέλους κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή διεθνή με ημερομηνία εκδόσεως τουλάχιστον ενός (1) έτους πριν.

Τρόπος Πληρωμής
Για την ενοικίαση του αυτοκινήτου απαιτείται πάντα μια πιστωτική κάρτα (VISA / MASTERCARD). Ο χρήστης είναι υπεύθυνος για την σωστή καταγραφή των στοιχείων της πιστωτικής του κάρτας μέσα στο site. H κράτηση μπορεί να γίνει ακόμη και τηλεφωνικά και να καταθέσει σε τραπεζικούς λογαριασμούς τα χρήματα της ενοικίασης. Για την εγγύηση απαιτείται πάντα πιστωτική κάρτα (όχι προπληρωμένη). Το ενοίκιο προπληρώνεται.

Καύσιμα
Ο ενοικιαστής πρέπει να επιστρέψει το αυτοκίνητο με την ίδια ποσότητα καυσίμου που είχε κατά την παραλαβή. Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο επιστραφεί με ποσότητα καυσίμου μικρότερη από την αρχική (δηλαδή, μικρότερη από την ποσότητα καυσίμου που είχε το όχημα κατά την παραλαβή από τον πελάτη), ο πελάτης επιβαρύνεται με τη διαφορά καυσίμου και με επιπλέον χρέωση 20€ για ανεφοδιασμό. Δεν παρέχεται επιστροφή χρημάτων από τον πελάτη σε περίπτωση επιστροφής του αυτοκινήτου με ποσότητα καυσίμου μεγαλύτερη από αυτή που έχει συλλεχθεί. Τα οχήματα παραδίδονται με ελάχιστη ποσότητα καυσίμου, που αντιστοιχεί στο ¼ του ρεζερβουάρ.

Παραλαβή οχήματος
Κατά την παραλαβή του οχήματος ο ενοικιαστής θα πρέπει να έχει μαζί του:
Ισχύουσα νόμιμη άδεια οδήγησης
Προσωπική πιστωτική κάρτα (VISA / MASTERCARD)
Ταυτότητα ή διαβατήριο
Με την παραλαβή του οχήματος θα δίνεται στον ενοικιαστή το μισθωτήριο συμβόλαιο ενοικίασης το οποίο θα πρέπει να ελέγξει, να διαβάσει τους όρους ενοικίασης και να υπογράψει. Το μισθωτήριο συμβόλαιο θα παρουσιάζει όλες τις υπηρεσίες / ασφάλειες που παρέχονται, καθώς και όποιες από τις επιπρόσθετες υπηρεσίες / ασφάλειες θελήσει ο ενοικιαστής, με τις αντίστοιχες χρεώσεις. Ο ενοικιαστής θα κληθεί να υπογράψει στην παραλαβή και επιστροφή του οχήματος, σχετικό αποδεικτικό έγγραφο για τυχόν υπάρχουσες ζημίες στο όχημα.

Ασφάλειες
Τα οχήματά μας είναι ασφαλισμένα:
Έναντι τρίτων (εξαιρουμένου του οδηγού) για θάνατο και σωματικές βλάβες έως 1.300.000,00€ ανά παθόντα
Για υλικές ζημιές τρίτων (εξαιρουμένου του αυτοκινήτου της εταιρίας μας) έως 1.300.000,00€ ανά παθόντα
Ασφάλεια ιδίων ζημιών (CDW) με ένα ποσό απαλλαγής (ευθύνη του ενοικιαστή) ανά κατηγορία αυτοκινήτου
Προσωπικό ατύχημα οδηγού 3.000,00€ αρκεί να είναι ο νόμιμος οδηγός του αυτοκινήτου σύμφωνα με το μισθωτήριο συμβόλαιο.
Οδική βοήθεια μεταφοράς.
*Για οτιδήποτε συμβεί και διαπιστωθεί ότι ο οδηγός βρισκόταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή ναρκωτικών ουσιών, καμία ασφαλιστική κάλυψη δεν ισχύει, όπως και για οδηγό μη δηλωμένο. Επίσης, δεν καλύπτονται και δεν εντάσσονται στην ασφαλιστική κάλυψη, ζημίες που θα προκληθούν στα ελαστικά, στους καθρέπτες, στους υαλοκαθαριστήρες, στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου, καθώς και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
*Σε κάθε περίπτωση απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καταγραφή του γεγονότος από την τροχαία.
Μερική Απαλλαγή Ευθυνών (CDW)
Η νόμιμη συμμετοχή του ενοικιαστή σε πρόκληση ζημίας του οχήματος περιορίζεται, ανά κατηγορία, στα παρακάτω ποσά:
645€ + ΦΠΑ 24% για τις κατηγορίες Β, C και D.
750€ + ΦΠΑ 24% για τις κατηγορίες SEAT IBIZA, CLIO DIESEL, NISSAN PULSAR, FIAT TIPO, NISSAN JUKE, NISSAN PULSAR αυτόματο, FIAT 500 CABRIO
1000€ + ΦΠΑ 24% για την κατηγορία Mini Van Nissan Evalia
1500€+ΦΠΑ 24% για την κατηγορία Μini Bus Fiat Talento
800+ΦΠΑ 24/% κατηγορία Fiat Doblo Cargo
2000+ΦΠΑ 24% κατηγορία BMW και JEEP
Ως απαραίτητη προϋπόθεση για την απαλλαγή από την ευθύνη, η ζημία πρέπει να αποδεικνύεται ότι δεν προκλήθηκε από παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πρόσθετες Χρεώσεις
Ελάχιστος χρόνος ενοικίασης μία ημέρα. Με την λήξη του 24ώρου, αν δεν επιστραφεί το αυτοκίνητο, χωρίς ενημέρωση, μέχρι 1 ώρα αργότερα από την ώρα επιστροφής , ο ενοικιαστής χρεώνεται με μία έξτρα ημέρα.
Παραλαβή / Επιστροφή
Κόστος παράδοσης, κατόπιν συνεννόησης.
Επιτρεπόμενα Χιλιόμετρα
Για 1 ημέρα ενοικίασης τα επιτρεπόμενα χιλιόμετρα είναι 300, για 2 ημέρες ενοικίασης είναι 600 και για 3 ημέρες και μετά τα χιλιόμετρα είναι κατόπιν συμφωνίας. Η επιπλέον χρέωση ανά χιλιόμετρο είναι 0,20€/ χιλιόμετρο.

Σύστημα Πλοήγησης
Κόστος 5€ ημερησίως. (Μέγιστο 50€)
Επιπλέον οδηγός
Κόστος 5€ ημερησίως
Παιδικό κάθισμα/buster
Κόστος 5€ ημερησίως (Μέγιστο 50€)

Έξοδα φακέλου ατυχήματος
Σε περίπτωση ατυχήματος, ο πελάτης επιβαρύνεται με 100€+φπα για τα έξοδα διαχείρισης του φακέλου ατυχήματος.
Έξοδα διαχείρισης παραβάσεων
Ο ενοικιαστής είναι υπεύθυνος για την πληρωμή των προστίμων, που μπορεί να προκύψουν από παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, κατά την διάρκεια ενοικίασης του αυτοκινήτου. Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν από τον ενοικιαστή και χρειαστεί μεσολάβηση της εταιρίας μας για την πληρωμή τους, θα υπάρξει επιβάρυνση 25€ , πέραν του κόστους παράβασης.

Αφαίρεση πινακίδων
Σε περίπτωση αφαίρεσης πινακίδων , κατά την διάρκεια της ενοικίασης, ο ενοικιαστής θα χρεώνεται την ενοικίαση μέχρι την παραλαβή των πινακίδων από την αρμόδια αρχή.
Απώλεια ή καταστροφή κλειδιού
Σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής κλειδιού κατά την διάρκεια της ενοικίασης, τότε ο ενοικιαστής θα πρέπει να καταβάλλει την αξία αγοράς νέου κλειδιού (εξαρτάται από την χρέωση της κάθε αντιπροσωπίας).
No-show- Μη παραλαβή αυτοκινήτου
Σε περίπτωση που ο ενοικιαστής δεν παραλάβει το αυτοκίνητο την συμφωνηθείσα ημέρα και ώρα , χωρίς προηγούμενη έγγραφη ή τηλεφωνική ειδοποίηση, η εταιρία ακυρώνει την κράτηση μετά από μία ώρα και διατηρεί το δικαίωμα να χρεώσει τον ενοικιαστή με μία ημέρα ενοικίασης της ίδιας κατηγορίας αυτοκινήτου που αφορά την κράτηση.

Ακυρώσεις
Σε περίπτωση ακύρωσης κάποιας κράτησης που έχει πραγματοποιήσει ο ενοικιαστής μέσω της ιστοσελίδας σε χρονικό διάστημα 7 ημερών από την προβλεπόμενη ημερομηνία ενοικίασης, η εταιρεία δικαιούται να ζητήσει από τον ενοικιαστή καταβολή 20€ ακυρωτικού τέλους. Σε περίπτωση που ο πελάτης ζητήσεις ακύρωση την ημέρα της ενοικίασης ή μετά, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.
*Εσωτερικό Αυτοκινήτου
Σε περίπτωση που το όχημα επιστραφεί με λεκέδες που απαιτούν ειδικό καθάρισμα, ο ενοικιαστής επιβαρύνεται με το ποσό των 60€ συν το ΦΠΑ 24%. Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα εντός του αυτοκινήτου.
*Μεταφορά με πλοίο
Η επιβίβαση του αυτοκινήτου σε πλοίο πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης / έγγραφης συναίνεσης με την εταιρία μας. Ο πελάτης θα πρέπει να ενημερώνει κατά την έναρξη της ενοικίασης διαφορετικά θα χρεώνεται το κόστος μεταφοράς και την επιστροφή του οχήματος στην έδρα μας.
Εκμίσθωση εκτός συνόρων
Η εταιρία μας δεν διαθέτει αυτοκίνητα για χρήση τους εκτός της ελληνικής επικράτειας.
Επέκταση ενοικίασης
Εάν ο ενοικιαστής επιθυμεί να κρατήσει το ενοικιαζόμενο όχημα περισσότερο από την περίοδο που ήδη έχει συμφωνήσει, θα πρέπει να επικοινωνήσει με την εταιρία μας και μετά από συνεννόηση να σημειωθεί η παράταση της ενοικίασης και να υπογραφεί το νέο μισθωτήριο συμβόλαιο ή να παραταθεί το ήδη υπάρχων εφόσον καταβάλει το ποσό ενοικίασης.
Απόρριψη κράτησης
Η PieriaRentaCar  διατηρεί το δικαίωμα απόρριψης εντολών για κρατήσεις που καταχωρούνται από τον χρήστη, σε περίπτωση που ο τελευταίος παραβιάσει τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας.
Η Eurobank έχει αναλάβει την διαδικασία εκκαθάρισης των συναλλαγών, εξασφαλίζοντας σας απόλυτη εχεμύθεια. Η χρέωση θα πραγματοποιηθεί μετά την επεξεργασία της εντολής από την Eurobank και το ποσό της χρέωσης θα αποτελεί έναντι της αξίας μίσθωσης του αυτοκινήτου που αναφέρεται στην κράτηση. Σε περίπτωση που η εταιρία για κάποιο λόγο δεν μπορέσει να κάνει δεκτή την κράτηση, τότε το ποσό της χρέωσης επιστρέφεται στην ίδια κάρτα. Σε περίπτωση που ο χρήστης με δική του ευθύνη ακυρώσει την κράτηση, τότε από το ποσό της επιστροφής παρακρατείται το ακυρωτικό τέλος, όπως προβλέπεται παραπάνω.
Γενικές Διατάξεις
Η χρήση της ιστοσελίδας σημαίνει ανεπιφύλακτα αποδοχή των παραπάνω όρων. Ο χρήστης αναγνωρίζει και αποδέχεται ανεπιφύλακτα ότι οι υπηρεσίες που παρέχονται από την ιστοσελίδα, δύναται να επηρεαστούν ή να διακοπούν προσωρινά λόγω προβλημάτων δικτύου.