Ενοικίαστε σήμερα ένα πολύ άνετο αυτοκίνητο από την εταιρεία  Pieria  rent a car για να επισκεφθείτε και να γνωρίσετε το πιο σημαντικό διοικητικό πολιτιστικό και επιχειρηματικό κέντρο στην Βόρειο Ελλάδα. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, η Θεσσαλονίκη.

Η ιστορική της φυσιογνωμία είναι συνδεδεμένη με την βυζαντινή ζωή της , ένα ανοιχτό βυζαντινό μνημείο . (Δεκαπέντε  μνημεία της).

Εγγράφτηκαν το 1988 στον κατάλογο της Παγκόσμιας κληρονομιάς UNESCO. ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ –ΡΟΤΟΝΤΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟ ) είναι τα μνημεία που  με μύησαν στην ιστορία της  πόλη που έχει να επιδείξει Βυζαντινά , Ρωμαικά ,Μεταβυζαντινά , Οθωμανικά, Εβραϊκά και Νεώτερα.

Στην συνέχεια,αφού αγοράσετε το γνωστό κουλούρι της Θεσσαλονίκης, απολαύστε μια βόλτα κατά μήκος της παραλίας, η οποία είναι περίπου πέντε χιλιόμετρα σε μήκος, από το Μέγαρο Μουσικής εως το Λιμάνι. Με τον κόλπο του Θερμαϊκού στο βάθος,ζήστε ένα καταπληκτικό σκηνικό .

Επισκεφθείτε τα δώδεκα θεματικά πάρκα .Τα πιο ενδιαφέρων από αυτά είναι : του κήπου της Μουσικής , της μνήμης , των Ρόδων, του Ήχου και του Νερού .

Απολαύστε στην προκυμαία το περπάτημα,την ποδηλασία και  τον χορό !

Στην παραλιακή και δίπλα στο Βασιλικό Θέατρο βρείτε  και το περίπτερο τουριστικής πληροφόρησης το οποί λειτουργεί Δευτέρα μα Κυριακή  από τις 10:00 –18:00.

Η ιστορία η γεωγραφική θέση,η παραδοσιακή μουσική και το φυσικό περιβάλλον δημιούργησε στην περιοχή ένα σταυροδρόμι γεύσεων.

Επισκεφθείτε την αγορά του Καπάνη όπου μπορείτε να βρείτε να πολούνται ψάρια –Θαλασσινά , σαρδέλες , μύδια , καλαμάρια μαζί και πάστα ψαριών.

Βρείτε επίσης, ένα παραδοσιακό ουζερί,όπου είναι σε πληθώρα ,όπου μπορείτε να  απολαύσετε παραδοσιακό τσίπουρο και ούζο με υπέροχους μεζέδες από μυδοπίλαφο,  θαλασσινά, και τα κεφτεδάκια, τις σαλάτες με σουσάμι και ρόδι, τα γεμιστά λαχανικά, τα πιάτα με κουκουνάρι, σταφίδες, δυόσμο, άνηθο και μαϊντανό να κυριαρχούν, τον μάραθο, και την ματζουράνα με Κυδώνια, κανέλα, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο υπάρχουν σε γλυκιές γεμίσαμε τον ουρανίσκο σας!

Ολοκληρώστε την παραμονή σας στην Θεσσαλονίκη με τον κλασικό γευστικό ελληνικό καφέ που συνοδεύεται με λουκούμι !

Οι New York Times αναγνώρισαν τη Θεσσαλονίκη ώς ένα από τα 52 σημεία που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί το 2016, με έμφαση στην γαστρονομία της.

Υπάρχουν περισσότερα καφέ ανά κάτοικο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή πόλη, σύμφωνα με το National Geographic.

Κατατάσσεται στις “Top 10 Nightlife Cities” για το 2015 και “Best Trips 2013” στο National Geographic.

Μία από τις καλύτερες μεσαίες ευρωπαϊκές πόλεις του μέλλοντος για το 2014, στο δείκτη “Ανθρώπινο Κεφάλαιο και τρόπος ζωής» των Financial Times ».

 

 

Τώρα με την ενοικίαση ενός άνετου αυτοκινήτου,από το Pieria Rent A Car ,μπορείς να ζήσεις αυτή τη καταπληκτική εμπειρία , που θα σας μείνει αξέχαστη!