Βέροια

Η Pieria Rent A Car μας πάει και στη Βέροια.

ΒέροιαΗ Βέροια ανήκει στη Μακεδονία, είναι η έδρα του Δήμου Βέροιας και κατέχει το ρόλο της πρωτεύουσας στο νομό Ημαθίας στη Κεντρική Μακεδονία. Είναι κτισμένη στους πρόποδες του Βερμίου. Η Βέροια είναι φημισμένη για παραδοσιακή και κλασική αρχιτεκτονική της στις παλαιές γειτονιές της και τις πολυάριθμες βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες της.

Βέροια – Αρχαιολογικοί Χώροι Και Μουσεία

Η Βέροια περιτριγυρίζεται από αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθείς σε αυτό το τόπο και να μη τύχει να δει κάποιος, έστω και καταλάθος, κάποιον από τους αρχαίους ‘’ θησαυρούς ‘’ της πόλης.

ΒΕΡΟΙΑ-pieria rent a carΤο Βήμα του Απόστολου Παύλου είναι ένα ιστορικό μνημείο παγκοσμίου φήμης και ενδιαφέροντος και πηγή θρησκευτικού τουρισμού για τη Βέροια. Κάθε εποχή του χρόνου, με κρύο ή ζέστη, άνθρωποι από κάθε γωνία της γης, επισκέπτονται τη Βέροια για να δουν από κοντά τα χνάρια της περιοδείας του Απόστολου Παύλου. Ο ίδιος μοιράστηκε και δίδαξε τις γνώσεις του στη Βέροια τον 1ο αιώνα μ.Χ. και χαρούμενος από τη θερμή υποδοχή των κατοίκων της και τη προσήλωσή των πολιτών στο λόγο του συνέχισε το ταξίδι του. Στο μνημείο του λοιπόν, προς τιμήν του, κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα τον Ιούνιο μια εορταστική εκδήλωση, με το τίτλο ‘’Παύλεια’’.

ΒΕΡΟΙΑ-pieria rent a carΗ Βέροια φιλοξενεί επίσης και πολλές Βυζαντινές Εκκλησίες. Είναι γνωστό σε όλους ότι η Βέροια διαθέτει πολυάριθμες βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες ( 48 περίπου εκκλησίες σώνονται μέχρι και σήμερα από τις 72, έχοντας ως αποτέλεσμα να τη χαρακτηρίζουν και ως μια μικρή Ιερουσαλήμ ), καθώς και οι συλλογές των βυζαντινών εικόνων που κατοικούν σε αυτές είναι πολλές και αξιοθαύμαστες. Ο πιο διαδεδομένος ναός είναι αυτός της Αναστάσεως του Σωτήρος ή αλλιώς η ‘’Εκκλησία του Χριστού’’. Άλλοι εξίσου όμως σημαντικοί ναοί είναι ο ναός  των Αγίων Πέτρου και Παύλου,τον 11ο αιώνα, των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης , το 16ο αιώνα και του Αγίου Ιωάννη Του Θεολόγου, το 13ο αιώνα.

Στη Βέροια κατοικούν και Οθωμανικά μνημεία.Η παλαιά Μητρόπολη, το Χουνκιάρ Τζασίμι, το Καζακτσί και Ορτά τζαμί είναι μερικές από τις ΒΕΡΟΙΑ-pieria rent a carπαλιές εκκλησίες που μετέτρεψαν οι Τούρκοι σε τζαμιά με την εγκατάστασή τους στη Βέροια (15ος αιώνας). Ένα νεότερο μουσουλμανικό τέμενος, που χρονολογείται από τα μέσα του 19ου αιώνα, είναι το Μεντρεσέ τζαμί, το οποίο πήρε το όνομά του από τον παρακείμενο μεντρεσέ, το μουσουλμανικό ιεροδιδασκαλείο.

ΒΕΡΟΙΑ-pieria rent a carΌταν θα επισκεφθείτε τη Βέροια, παρέα με τη Pieria Rent A Car, μη παραλείψετε να ρίξετε μια ματιά στην Εβραϊκή Συναγωγή. Στη καρδία της Εβραϊκής Συνοικίας, στη Βέροια, στη Μπαρμπούτα, ζει το πέτρινο κτίριο της Συναγωγής των Εβραίων, με περίτεχνο και ζηλευτό εσωτερικό διάκοσμο. Πίσω της διατηρείται ακόμη και σήμερα το Μικβέ. Ένας θρησκευτικός λουτρώνας, που σε αντίθεση με τις χριστιανικές συνοικίες, οι οποίες είχαν την εκκλησία στη μέση,  βρισκόταν στην ίδια ευθεία με τα σπίτια τους. Πλέον μόνο τη συντηρούν καθώς είναι κλειστή και ανοίγει μόνο όταν Εβραίοι ταξιδεύουν και έρχονται για να προσευχηθούν. Στο ίδιο κτήριο δίδαξε και κήρυξε ο Απόστολος Παύλος όταν επισκέφθηκε τη Βέροια το 51 και το 57 μ. Χ.

Βέροια – Μουσεία

Στη Βέροια στεγάζεται και το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας. Το μουσείο αυτό κατοικεί σ΄ένα αυστηρό και επιβλητικό διατηρητέο βιομηχανικό κτήριο του 1911, γνωστό με την ονομασία και ως ‘’Μύλος του Μάρκου’’, το οποίο βρίσκεται στα όρια της παραδοσιακής συνοικίας Κυριώτισσας δίπλα ακριβώς από το αρχαίο τείχος της πόλης.ΒΕΡΟΙΑ-pieria rent a car

Τα εκθέματα φιλοξενούνται σε τρεις ορόφους, συνολικού εμβαδού 720 τετραγωνικά μέτρα, με κάθε όροφο να αποτελεί μια ξεχωριστή θεματική ενότητα της μόνιμης έκθεσης του μουσείου. Εντυπωσιακές φορητές εικόνες τοιχογραφίες από ναούς και κτήρια της περιοχής, ψηφιδωτά δάπεδα, αρχιτεκτονικά γλυπτά, μαρμάρινες επιγραφές, έργα αγγειοπλαστικής και μικροτεχνίες αλλά και νομίσματα, χειρόγραφα και ταφικά ευρήματα συνθέτουν τη σπάνια συλλογή της μόνιμης έκθεσης του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας. Η μόνιμη συλλογή του μουσείου στη Βέροια αντιπροσωπεύει με το καλύτερο τρόπο την ένδοξη ιστορία της πόλης και αποδεικνύει ότι η Βέροια υπήρξε μια περιφερειακή Μητρόπολη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας στη καρδία της Μακεδονίας.

Το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας παρουσιάζεται η ακμή στη Βέροια κατά τη Βυζαντινή εποχή με κάθε λεπτομέρεια.

Στη Βέροια μπορείτε να γυρίσετε μία προς μία τις χρυσές σελίδες της Ελληνικής ιστορίας, μόνο με μια περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Της Βέροιας.

Η Pieria Rent A Car μας πάει και στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Βέροια, το οποίο φιλοξενεί ευρήματα από τους αρχαιολογικούς χώρους του νομού Ημαθίας, τα οποία χρονολογούνται από τους Ελληνιστικούς και Ρωμαϊκούς χρόνους. Η αποθήκη του μουσείου, βέβαια, κρύβει μέσα της ένα ανεκτίμητο και σπάνιο θησαυρό, ένα πλήθος σπουδαίων ευρημάτων και ανακαλύψεων από τους προϊστορικούς χρόνους (Νέα Νικομηδεία) και της εποχής του Σιδήρου ( Νεκροταφείο Τύμβων Βεργίνας ).

Με μια χαλαρή βόλτα στο κήπο του Μουσείου, μπορεί να θαυμάσει κανείς το τεράστιο μεγάλο αριθμό επιτύμβιων και τιμητικών βωμών, αλλά και διαφόρων τύπων επιγραφές. Το πιο σημαντικό έκθεμα του Μουσείου είναι μία επιγραφή με το ‘’ Γυμνασιαρχικό ‘’ νόμο της στη Βέροια, το κανονιστικό κείμενο, δηλαδή, της λειτουργίας του Γυμνασίου της αρχαίας πόλης.ΒΕΡΟΙΑ-pieria rent a car

Το κτήριο του Μουσείου στη Βέροια είναι ισόγειο, ενώ αποτελείται από τρεις αίθουσες με εκθέματα και μνημεία. Η πρώτος χώρος του Μουσείου περιλαμβάνει ευρήματα από ταφικά σύνολα των Ελληνιστικών χρόνων, όπως αγγεία, κοσμήματα, όπλα, αλλά και μία πλακέτα που απεικονίζει το θαλαμωτό τάφο στη Βέροια. Στη δεύτερη αίθουσα του Μουσείου εκτίθενται γλυπτά έργα, όπως αγγεία, ειδώλια και επιγραφές των Ελληνιστικών χρόνων. Στη Τρίτη και τελευταία αίθουσα θα μαγευτείτε από τα γλυπτά έργα, τα πορτραίτα, τα ειδώλια και τα κοσμήματα των Ρωμαϊκών χρόνων.

Η Pieria Rent A Car μας ξεκινάει ένα ταξίδι στην ιστορία, δίνοντας την ευκαιρία να νιώσει κάποιος το δέος και στη συγκίνηση μπροστά στο μεγαλείο του παρελθόντος.

Στη συνέχεια επισκεφθείτε το Μουσείο Εκπαίδευσης στη Βέροια, το οποίο λειτουργεί μία μόνιμη έκθεση, που παρουσιάζει την εξέλιξη της εκπαίδευσης και των μέσων διδασκαλίας της στην Ελλάδα, από τους χρόνους των κερωμένων πινακίδων, των περγαμηνών, της αρχαίας μελάνης και των κονδυλοφόρων μέχρι την εποχή των τετραδίων, των θρανίων και των ηλεκτρονικών υπολογιστών.ΒΕΡΟΙΑ-pieria rent a car

Επίσης το Μουσείο Νεότερης Ιστορίας Και Τέχνης, γνωστό και ως ‘’ Βλαχογιάννειο ‘’ εκθέτει με μοναδικό τρόπο την άνθηση της τέχνης και τη πρόοδο της νεότερης ιστορίας σε αυτόν το τόπο.

Βεργίνα

Η ξακουστή Βεργίνα είναι μια μικρή κωμόπολη στη Μακεδονία. Βρίσκεται στο νομό Ημαθίας, οπότε υπάγεται και στη περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι πολύ κοντά στη Βέροια, μόλις 13 χιλιόμετρα . Βρίσκεται στους πρόποδες των Πιερίων Ορέων, σε υψόμετρο 120 μέτρων από τη θάλασσα.

Η Βεργίνα είναι ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Έγινε γνωστή το 1977, έπειτα από μια Πανεπιστημιακή Ανασκαφή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, υπό τον καθηγητή αρχαιολογίας Μανώλη Ανδρόνικου και τους συνεργάτες τους. Ανακαλύφθηκαν οι τόποι ταφής των Μακεδόνων βασιλέων και ανάμεσα στους άλλους τάφους και ένα ταφικό μνημείο, που σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του Ανδρόνικου, ήταν του βασιλιά Φιλίππου Β΄, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η ανακάλυψη αυτών των ευρημάτων θεωρείται από πολλούς ότι πιστοποίησε και τη θέση της αρχαίας πόλης των Αιγών, της πρώτης πρωτεύουσας του μακεδονικού βασιλείου.

 

Βεργίνα

Βεργίνα

Ένα από τα μεγαλύτερα ευρήματα και παγκόσμιας γνωστή ανακάλυψη είναι ο Ήλιος της Βεργίνας ή Άστρο της Βεργίνας.  Όπως προαναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας, η Pieria Rent A Car μας ταξιδεύει σε ένα από τα πιο πασίγνωστα ευρήματα της Ελληνικής ιστορίας.

Αν κοιτάζουμε προσεκτικά το σύμβολο αυτό, μπορούμε να διακρίνουμε καθαρά δεκαέξι ακτίνες και το ρόδακα. Ήταν σκαλισμένος σε χρυσή Λάρνακα, την οποία και βρήκαν στο Βασιλικό τάφο του Φιλίππου Β΄. Στη Λάρνακα της Ολυμπιάδος υπάρχει παραλλαγή του ήλιου της Βεργίνας με 12 ακτίνες.

ΒΕΡΟΙΑ-pieria rent a car- Βεργίνα

Βέροια-pieria rent a car- Βεργίνα

Οι αρχαιολόγοι δεν έχουν κατανοήσει πλήρως ακόμη και σήμερα τη σημασία του συμβόλου. Κάποιες εκδοχές είναι ότι ήταν ηλιακό σύμβολο, σύμβολο της Μακεδονίας, έμβλημα Αργεαδικής δυναστείας του Φιλίππου, ένα θρησκευτικό σύμβολο που αναπαριστά τους 12 Θεούς του Ολύμπου ( Ελληνική Εθνική Θρησκεία ), ή ένα διακοσμητικό σχέδιο.

Δεκαεξάκτινοι, δωδεκάκτινοι και οκτάκτινοι Ήλιοι παρουσιάζονται συχνά σε Μακεδονικά και Ελληνιστικά νομίσματα και ασπίδες της περιόδου αλλά και σε ευρήματα από τον ευρύτερο ελληνικό κόσμο ( Μεγάλη Ελλάδα και Μικρά Ασία ), ήδη από τον 6ο αιώνα π. Χ, καθώς και σε απεικονίσεις Αθηναίων οπλιτών αλλά και σε νομίσματα, από τη νησιωτική μέχρι την ηπειρωτική Ελλάδα, απλά διακοσμητικό στοιχείο. Έπειτα από την ανακάλυψη του Ανδρονίκου το σύμβολο άρχισε να συσχετίζεται με τους Αρχαίους Μακεδόνες, παρ΄όλη τη πρωτέρα διακοσμητική του χρήση στην Ελληνική τέχνη.

Αρχαία  Έδεσσα

Αρχαία Έδδεσα -Pieria rent a car Η οχυρωμένη πόλη των ελληνιστικών, ρωμαϊκών και παλαιοχριστιανικών χρόνων περιελάμβανε τμήμα της ακρόπολης, όπου τοποθετείται τμήμα της μεταγενέστερης βυζαντινής συνοικίας του Βαροσίου, και την περιοχή της κάτω πόλης, η οποία είναι γνωστή ως θέση Λόγγος.

Οι ανασκαφές έχουν φέρει στο φως ένα τμήμα της κάτω πόλης, καθώς και μεγάλο μέρος του τείχους με τις διάφορες πύλες του, από τις οποίες αρκετά καλά διατηρούνται η βόρεια, η νότια και η ανατολική. Εντός της πόλης διασώζεται ένα κεντρικός δρόμος που ξεκινούσε από τη νότια πύλη και περιστοιχιζόταν από στοές με κίονες που τοποθετήθηκαν εκεί σε μεταγενέστερη φάση, καθώς ανήκαν σε παλαιότερα κτίρια. Ένας από αυτούς φέρει απελευθερωτικές επιγραφές δούλων στην εδεσσαϊκή θεά Μα.


Εκατέρωθεν του κεντρικού δρόμου, στην Έδεσσα, σώζονται λείψανα κτιρίων που ανήκουν κυρίως στην ύστερη φάση της ζωής της πόλης, την παλαιοχριστιανική, και λειτουργούσαν ως καταστήματα διαφόρων ειδών, αποθηκευτικοί χώροι, στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κατοικίες. Ανατολικά και δυτικά του κεντρικού δρόμου υπάρχουν πάροδοι που οδηγούσαν σε άλλα σημεία της πόλης. Έξω από τα τείχη της πόλης σώζονται τα νεκροταφεία της με ευρήματα από τα αρχαϊκά έως τα παλαιοχριστιανικά χρόνια, ενώ ακριβώς έξω από το βόρειο σκέλος των τειχών σώζονται τα λείψανα μιας παλαιοχριστιανικής βασιλικής.

Καταρράκτες 

Ένα από τα όμορφα φυσικά φαινόμενα  στην  Έδεσσα αποτελούν οι καταρράκτες της. Αυτό το φαινόμενο το οποίο δημιουργήθηκε έπειτα από ισχυρό σεισμό που έπληξε τη γύρω περιοχή το 14ο αιώνα, το οποίο δημιούργησε  με τα χρόνια πολλές και σημαντικές αλλαγές στη μορφολογία της Έδεσσας, εξαιτίας μικρότερης κλίμακας σεισμών.καταρράκτες - έδεσσα - pieria rent a car

Στην Έδεσσα οι καταρράκτες αποτελούν το βασικό πόλο έλξης επισκεπτών της πόλης και είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στην ολόκληρη την Ελλάδα. Οι καταρράκτες της είναι 12. Δυστυχώς όμως μόνο οι τέσσερις είναι ορατοί, καθώς οι υπόλοιποι κρύβονται πίσω από τη πλούσια βλάστηση και δεν μπορεί να τους δει εύκολα κάποιος.

Οι καταρράκτες της Έδεσσας σχηματίστηκαν τον 14ο αιώνα έπειτα από κάποιο γεωλογικό ή καιρικό φαινόμενο. Αρχικά ο κύριος όγκος του νερού συγκρατούταν σε μια λεκάνη δυτικά της πόλης, όπου έπειτα από αυτό άρχισαν να διέρχονται μέσα την πόλη και να πέφτουν θεαματικά από τον βράχο της με συνέπεια να δημιουργηθούν πολλά μικρά ποτάμια και παράλληλα να καταργηθεί η λίμνη απ’ όπου προήλθαν.

Κατά το τέλος του 19 αιώνα, στην Έδεσσα, αρκετά εργοστάσια κατασκευάστηκαν στον βράχο της πόλης καθώς οι υδατοπτώσεις μπορούσαν να Έδεσσααξιοποιηθούν ως προς την παραγωγή ηλεκτρισμού χωρίς κόστος, κάτι το σημαντικό για την βιωσιμότητά τους. Συνολικά ανεγέρθησαν 5 μεγάλα εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας και αρκετά εργαστήρια και βυρσοδεψία. Κάθε ένα εργοστάσιο χρησιμοποιούσε έναν καταρράκτη για την επίτευξη της παραγωγής και την δημιουργία ενός αυτόνομου συστήματος ηλεκτρισμού.

Μετά τον πόλεμο και την επανεγκαθίδρυση του Δήμου Έδεσσας ο χώρος περνάει στα χέρια της πολιτείας. Ο Δήμος Έδεσσας προσλαμβάνει συνεργία και κηπουρούς για της ανάπλαση και ανάδειξη του χώρου όπου μεγάλοι κήποι και μονοπάτια κατασκευάζονται. Σταθμός στην πορεία υπήρξε το 1953 όταν ολοκληρώθηκε και άρχισε να λειτουργεί το δημοτικό εστιατόριο με το όνομα “ΠΙΣΙΝΕΣ” στην νησίδα ανάμεσα στους δυο μεγάλους καταρράκτες. Έως τις αρχές του 1960 κατασκευάζονται προσβάσεις και σημεία τύπου “μπελβεντερέ” για να μπορεί ο επισκέπτης να προσεγγίζει με ασφάλεια.

Για Περισσότερα Δείτε Εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=cYnvRVYH4E8

Λουτρά Πόζαρ

Η Λουτρόπολη

Οι εγκαταστάσεις στα Λουτρά Πόζαρ, του όλου συγκροτήματος είναι οργανωμένες σε μια μικρή λουτρόπολη με ξενοδοχεία, πισίνες, αποδυτήρια, εστιατόρια, μπαρ, προσφέροντας κάθε δυνατή εξυπηρέτηση στον λουόμενο.
Σήμερα, βρίσκονται σε εξέλιξη έργα τα οποία αξιοποιούν την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και τα αξιοθέατα της περιοχής όπως:
• Το φαράγγι των Λουτρών και τη γύρω ορεινή περιοχή, που προσφέρεται για περιπάτους, ορειβασία ή εκδρομές.
• Το σπηλαιολογικό πάρκο των Λουτρών.
• Τα τοπικά προϊόντα και τα υφαντά.


Ιαματικές πηγές


Οι ιαματικές πηγές Λουτρών Λουτρακίου ή Λουτρά Πόζαρ, αναβλύζουν σε υψόμετρο(360-390 μ). Δημιουργούνται από το νερό της βροχής που εισχωρεί στο έδαφος και φτάνει σε μεγάλο βάθος, όπου θερμαίνεται, ανεβαίνει ψηλότερα και στην πορεία του εμπλουτίζεται με μέταλλα και άλλα συστατικά. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού συνιστώνται για παθήσεις του κυκλοφοριακού και του αναπνευστικού συστήματος, ρευματοπάθειες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις. Επίσης, ενδείκνυται για παθήσεις ήπατος, νεφρών, χολής, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος.

Το φαράγγι


Στα Λουτρά Πόζαρ, το φαράγγι εκτείνεται από τα Ελληνικά σύνορα μέχρι τα Λουτρά. Το ρέμα βρίσκεται σε μιας μοναδικού κάλλους περιοχή, με πλούσια άγρια και παρθένα βλάστηση και καταρράκτες. Πλακόστρωτα μονοπάτια, πεζούλια αλλά και δρομάκια, εκτείνονται παράλληλα με τον θερμοπόταμο με ζεστό νερό, αλλά και με το ποτάμι με το παγωμένο, γάργαρο νερό. Ειδικά διαμορφωμένες ξύλινες γέφυρες βοηθούν τον επισκέπτη να ακολουθήσει τα ορειβατικά μονοπάτια αλλά και να φτάσει στα σπήλαια.

Χαμάμ:
λουτρά πόζαρ - Pieria rent a car - χαμαμΤα λουτρά, τα χαμάμ και οι πισίνες: Τα Λουτρά Πόζαρ είναι ένας οργανωμένος προορισμός για όσους θέλουν να συνδυάσουν την ξεκούραση, χαλάρωση και τόνωση με τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών νερών. Υπάρχουν πλήρως οργανωμένες και διαμορφωμένες εσωτερικές πισίνες, τα χαμάμ και τα τζακούζι. Σε όλα , μέσω αγωγών, διοχετεύονται μεγάλες ποσότητες ζεστού, τρεχούμενου νερού, το οποίο συνεχώς ανανεώνεται. Υπάρχουν αποδυτήρια και τουαλέτες για να αλλάζετε πριν και μετά τα μπάνια σας.

Ιαματικές πηγές
Υπάρχουν 6 διαφορετικές πισίνες σε κλειστές εγκαταστάσεις στα Λουτρά Πόζαρ. Άλλες με μοντέρνο και άλλες με γραφικό ύφος προσφέρουν λουτρά πόζαρ - Pieria rent a carχαλάρωση και τόνωση στο σώμα και την ψυχή. Το ιδιαίτερο αυτών των πισίνων είναι ότι έχουν βότσαλα στον πάτο που δημιουργούν ένα φυσικό στοιχείο. Πισίνες Στις καινούριες εγκαταστάσεις μας φιλοξενούνται οι πισίνες.

Το νερό σε αυτές, στα Λουτρά Πόζαρ, διοχετεύεται είτε από αγωγούς μεγάλης ροής είτε από τεχνητούς καταρράκτες. Διακοσμημένοι με ψηφιδωτά και πλακάκι, είναι τα πιο σύγχρονα και πολυτελή λουτρά. Jacuzzi και spa Τα τζακούζι και τα σπα βρίσκονται σε ξεχωριστά δωμάτια. Η παροχή νερού σε αυτά είναι με πίεση και το ιαματικό, ζεστό νερό ανανεώνεται συνεχώς. Η χωρητικότητά τους είναι για ένα ή δύο άτομα.

Δραστηριότητες :

Στα καταπράσινα βουνά στα Λουτρά Πόζαρ, μπορείτε να κάνετε ορειβασία, πεζοπορία, αναρρίχηση και trekking. Με ατελείωτες μαγευτικές διαδρομές σε γνωστά και καταγεγραμμένα μονοπάτια αλλά και σε άγνωστες, παρθένες διαδρομές, θα νιώσετε την μαγεία της Ελληνικής φύσης. Τα Λουτρά είναι αγαπημένος προορισμός ορειβατικών και φυσιολατρικών συλλόγων, από όλη την Ελλάδα. Σε συνεργασία με τον ορειβατικό σύλλογο Αριδαίας, διοργανώνονται, εκδρομές γνωριμίας στα βουνά της περιοχής.

Σκί, mountain bike, διαδρομές 4×4 και moto cross. Ορειβασία, αναρρίχηση και κατάβαση, trekking, rafting, canoe, παρακολούθηση χλωρίδας και πανίδας είναι μερικές από τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στα Λουτρά Πόζαρ και στην γύρο περιοχή. Διαδρομές με τζίπ στους ορεινούς δρόμους για γνωριμία με την φύση. Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν τις οδηγικές τους ικανότητες και να φτάσουν στα άκρα, υπάρχουν ειδικές διαδρομές ανωμάλου εδάφους ειδικά για 4×4.ski- λουτρά πόζαρ - Pieria rent a car -

Για τους φυσιολάτρες, αθλητικούς και δραστήριους,στα Λουτρά Πόζαρ, το mountain bike είναι ένα χόμπι που ταιριάζει απόλυτα με το τοπίο. Ήσυχες και ήρεμες διαδρομές στις πλαγιές των ορεινών όγκων μπορούν να ακολουθηθούν από αυτούς που αναζητούν ηρεμία αλλά και γνωριμία του περιβάλλοντος. Απότομες και σκληροτράχηλες διαδρομές περιμένουν αυτούς που αναζητούν την αδρεναλίνη και τα extreme sports. Στον ποταμό “Μογλένιτσα”, στην Κρανιά Πέλλης, η ομάδα H2O διοργανώνει  καταβάσεις rafting  με φουσκωτό και κανό.

Σε μοναδικά, παρθένα μέρη, ζήστε την περιπέτεια και δοκιμάστε τα όρια σας. Κάντε ιππασία. Γνωρίστε από κοντά τα αυτά τα υπέροχα ζώα. Νιώστε σαν ξέγνοιαστοι καβαλάρηδες κάνοντας ιππασία. Ιππικοί όμιλοι υπάρχουν στη Αριδαία και στην Όρμα. Είτε είστε έμπειροι, είτε άπειροι, μπορείτε να δοκιμάσετε τις ικανότητες σας στην ιππασία με εκπαιδευμένα άλογα και εκπαιδευτές – οδηγούς, προσφέροντας πρωτόγνωρη εμπειρία σε ενήλικες και παιδιά.