Η Λουτρόπολη
Τα Λουτρά Πόζαρ (Λουτρακίου) βρίσκοντα στην Επαρχία της Αριδαίας, στο νομό Πέλλας. . Τα ιαματικά, θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνό, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους. Επισκέπτες καταφθάνουν στα Λουτρά για να δεχθούν τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών (θεραπευτικών – χαλαρωτικών), είτε για να αποδράσουν στα πανέμορφα βουνά με τις σπηλιές.
Οι εγκαταστάσεις του όλου συγκροτήματος είναι οργανωμένες σε μια μικρή λουτρόπολη με ξενοδοχεία, πισίνες, αποδυτήρια, εστιατόρια, μπαρ, προσφέροντας κάθε δυνατή εξυπηρέτηση στον λουόμενο.
Σήμερα, βρίσκονται σε εξέλιξη έργα τα οποία αξιοποιούν την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και τα αξιοθέατα της περιοχής όπως:
• Το φαράγγι των Λουτρών και τη γύρω ορεινή περιοχή, που προσφέρεται για περιπάτους, ορειβασία ή εκδρομές.
• Το σπηλαιολογικό πάρκο των Λουτρών.
• Τα τοπικά προϊόντα και τα υφαντά.
Ιαματικές πηγές
Οι ιαματικές πηγές Λουτρών Λουτρακίου ή Λουτρών Πόζαρ, αναβλύζουν σε υψόμετρο(360-390 μ). Δημιουργούνται από το νερό της βροχής που εισχωρεί στο έδαφος και φτάνει σε μεγάλο βάθος, όπου θερμαίνεται, ανεβαίνει ψηλότερα και στην πορεία του εμπλουτίζεται με μέταλλα και άλλα συστατικά. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού συνιστώνται για παθήσεις του κυκλοφοριακού και του αναπνευστικού συστήματος, ρευματοπάθειες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις. Επίσης, ενδείκνυται η ποσιθεραπεία για παθήσεις ήπατος, νεφρών, χολής, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος.

Το φαράγγι
Το φαράγγι εκτείνεται από τα Ελληνικά σύνορα μέχρι τα Λουτρά. Το ρέμα βρίσκεται σε μιας μοναδικού κάλλους περιοχή, με πλούσια άγρια και παρθένα βλάστηση και καταρράκτες. Πλακόστρωτα μονοπάτια, πεζούλια αλλά και δρομάκια, εκτείνονται παράλληλα με τον θερμοπόταμο με ζεστό νερό, αλλά και με το ποτάμι με το παγωμένο, γάργαρο νερό. Ειδικά διαμορφωμένες ξύλινες γέφυρες βοηθούν τον επισκέπτη να ακολουθήσει τα ορειβατικά μονοπάτια αλλά και να φτάσει στα σπήλαια.

Χαμάμ:
Τα λουτρά, τα χαμάμ και οι πισίνες Τα λουτρά Πόζαρ είναι ένας οργανωμένος προορισμός για όσους θέλουν να συνδυάσουν την ξεκούραση, χαλάρωση και τόνωση με τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών νερών. Υπάρχουν πλήρως οργανωμένες και διαμορφωμένες εσωτερικές πισίνες, τα χαμάμ και τα τζακούζι. Σε όλα , μέσω αγωγών, διοχετεύονται μεγάλες ποσότητες ζεστού, τρεχούμενου νερού, το οποίο συνεχώς ανανεώνεται. Υπάρχουν αποδυτήρια και τουαλέτες για να αλλάζετε πριν και μετά τα μπάνια σας.

Ιαματικές πηγές
Υπάρχουν 6 διαφορετικές πισίνες σε κλειστές εγκαταστάσεις. Άλλες με μοντέρνο και άλλες με γραφικό ύφος προσφέρουν χαλάρωση και τόνωση στο σώμα και την ψυχή. Το ιδιαίτερο αυτών των πισίνων είναι ότι έχουν βότσαλα στον πάτο που δημιουργούν ένα φυσικό στοιχείο. Πισίνες Στις καινούριες εγκαταστάσεις μας φιλοξενούνται οι πισίνες. Το νερό σε αυτές διοχετεύεται είτε από αγωγούς μεγάλης ροής είτε από τεχνητούς καταρράκτες. Διακοσμημένοι με ψηφιδωτά και πλακάκι, είναι τα πιο σύγχρονα και πολυτελή λουτρά. Jacuzzi και spa Τα τζακούζι και τα σπα βρίσκονται σε ξεχωριστά δωμάτια. Η παροχή νερού σε αυτά είναι με πίεση και το ιαματικό, ζεστό νερό ανανεώνεται συνεχώς. Η χωρητικότητά τους είναι για ένα ή δύο άτομα.

Δραστηριότητες :

Στα καταπράσινα βουνά των λουτρών Πόζαρ, μπορείτε να κάνετε ορειβασία, πεζοπορία, αναρρίχηση και trekking. Με ατελείωτες μαγευτικές διαδρομές σε γνωστά και καταγεγραμμένα μονοπάτια αλλά και σε άγνωστες, παρθένες διαδρομές, θα νιώσετε την μαγεία της Ελληνικής φύσης. Τα Λουτρά είναι αγαπημένος προορισμός ορειβατικών και φυσιολατρικών συλλόγων, από όλη την Ελλάδα. Σε συνεργασία με τον ορειβατικό σύλλογο Αριδαίας, διοργανώνοται, εκδρομές γνωριμίας στα βουνά της περιοχής. Σκί, mountain bike, διαδρομές 4×4 και moto cross. Ορειβασία, αναρρίχηση και κατάβαση, trekking, rafting, canoe, παρακολούθηση χλωρίδας και πανίδας είναι μερικές απο τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στα Λουτρά Πόζαρ και στην γύρο περιοχή. Διαδρομές με τζίπ στoυς ορεινούς δρόμους για γνωριμία με την φύση. Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν τις οδηγικές τους ικανότητες και να φτάσουν στα άκρα, υπάρχουν ειδικές διαδρομές ανωμάλου εδάφους ειδικά για 4×4. Για τους φυσιολάτρες, αθλητικούς και δραστήριους, το mountain bike είναι ένα χόμπι που ταιριάζει απόλυτα με το τοπίο. Ήσυχες και ήρεμες διαδρομές στις πλαγιές των ορεινών όγκων μπορούν να ακολουθηθούν από αυτούς που αναζητούν ηρεμία αλλά και γνωριμία του περιβάλλοντος. Απότομες και σκληροτράχηλες διαδρομές περιμένουν αυτούς που αναζητούν την αδρεναλίνη και τα extreme sports. Στον ποταμό “Μογλένιτσα”, στην Κρανιά Πέλλης, η ομάδα H2O διοργανώνει  καταβάσεις rafting  με φουσκτωτό και κανό. Σε μοναδικά, παρθένα μέρη, ζήστε την περιπέτεια και δοκιμάστε τα όρια σας. Κάντε ιππασία. Γνωρίστε από κοντά τα αυτά τα υπέροχα ζώα. Νιώστε σαν ξέγνοιαστοι καβαλάρηδες κάνοντας ιππασία. Ιππικοί όμιλοι υπάρχουν στη Αριδαία και στην Όρμα. Είτε είστε έμπειροι, είτε άπειροι, μπορείτε να δοκιμάσετε τις ικανότητες σας στην ιππασία με εκπαιδευμένα άλογα και εκπαιδευτές – οδηγούς, προσφέροντας πρωτόγνωρη εμπειρία σε ενήλικες και παιδιά.