Ενοικιάστε σήμερα ένα πολύ άνετο αυτοκίνητο από την εταιρεία  Pieria  rent a car για να επισκεφθείτε και να γνωρίσετε το πιο σημαντικό διοικητικό πολιτιστικό και επιχειρηματικό κέντρο στην Βόρειο Ελλάδα. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, η Θεσσαλονίκη. Αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο μας κάποια πράγματα για τη Θεσσαλονίκη. Δε φτάνουν όμως ούτε τόμοι ολόκληροι για να περιγράψουν αυτή τη φανταστική πόλη της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη.

Η ιστορική φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης είναι συνδεδεμένη με τη βυζαντινή ζωή της, ένα ανοιχτό βυζαντινό μνημείο. ( Δεκαπέντε μνημεία ). Εγγράφηκαν το 1988 στο κατάλογο της Παγκόσμιας κληρονομιάς UNESCO. Ο ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ – ΡΟΤΟΝΤΑ – Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟ είναι τα μνημεία, που μύησαν στην Ιστορία της Θεσσαλονίκης, που έχει να επιδείξει Βυζαντινά, Ρωμαϊκά, Ματαβυζαντινά, Οθωμανικά, Εβραϊκά και Νεώτερα.

Με ένα, από τα δεκάδες, ενοικιαζόμενα οχήματα, από τη Pieria Rent A Car, σας δίνετε η δυνατότητα, να δείτε από κοντά όλα αυτά τα μνημεία, ξεκινώντας φυσικά από το πιο διαδεδομένο αξιοθέατο και μνημείο, που στολίζει τη πανέμορφη Θεσσαλονίκη, το Λευκό Πύργο.

Θεσσαλονίκη – Λευκός Πύργος

thessaloniki - lefkos - pirgos - pieria rent a carΟ Λευκός Πύργος είναι πλέον το ‘’σήμα – κατατεθέν’’ για τη Θεσσαλονίκη. Η ημερομηνία κατασκευής του Λευκού Πύργου, δε μπορεί να καθοριστεί. Υπολογίζετε, πως στο περίπου, κτίστηκε το 15ο αιώνα, μετά την άλωση, που έγινε στη Θεσσαλονίκη , από τους Οθωμανούς το 1430.

Ο Λευκός Πύργος φτάνει τα 33,90 μέτρα ύψους και διάμετρο 22,70. Το εσωτερικό, από το οποίο περικλείεται ο Λευκός Πύργος, αποτελείται από το ισόγειο και τους έξι πολύμετρους ορόφους του, οι οποίοι επικοινωνούν με εσωτερικό κλιμακοστάσιο, το οποίο ανέρχεται στο συνολικό του μήκος 120 μέτρων. Το ίδιο ελίσσεται κυκλικά σε επαφή με τον εξωτερικό τοίχο, δημιουργώντας στο κέντρο του ένα σφαιρικό πυρήνα, που φτάνει τη διάμετρο των 8,50 μέτρων. Με αυτό τον τρόπο σχηματίζεται μία κεντρική κυκλική αίθουσα, με την οποία συνδέονται και επικοινωνούν μικρότερα δωμάτια, ανοιγμένα στο πάχος του εξωτερικού τοίχου.

Ο τελευταίος όροφος διακοσμείται μόνο με μία κεντρική αίθουσα και στο εξωτερικό της δημιουργείται ένα δώμα, που δίνει στον επισκέπτη την ευκαιρία να απολαύσει τη μαγευτική θέα της υπέροχης αυτής πόλης, που ακούει στο όνομα Θεσσαλονίκη και φυσικά της απέραντης θάλασσας.

Λευκός Πύργος – Αλλαγή Ονόματος

Ο Λευκός Πύργος άλλαξε πολλά ονόματα . Μπορεί να έχετε ακούσει καιthessaloniki - lefkos - pirgos - pieria rent a car κάποιους από τους ντόπιους να τον αναφέρουν ως ‘’ Πύργος του Λέοντος’’ ή ‘’ Πύργος της Καλαμαριάς’’ και άλλοτε ως ‘’Πύργος των Γενιτσάρων’’ και τέλος ως ‘’Πύργος του Αίματος’’, το οποίο βασίζεται στη περίοδο που έγινε φυλακή και τόπος εκτέλεσης καταδίκων.

Η διαμόρφωση στο όνομα και την όψη του ονόματος έλαβε χώρα στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα. Βασίζεται στη περίοδο, όπου ύστερα από πιέσεις της Αγγλίας, άρχισε να πνέει ο άνεμος της μεταρρύθμισης στην οθωμανική αυτοκρατορία. Έπειτα από αυτό κατάλαβαν, ότι δεν αρμόζει στο νέο ‘’πρόσωπο’’ και ‘’ύφος’’ αυτού του Πύργου, που χαρακτηρίζει τη Θεσσαλονίκη, η ονομασία ‘’Πύργος του Αίματος’’.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το 1883, έπειτα από διαταγή του σουλτάνου Αβδούλ Χαμίτ Β’, ο Πύργος να ασπρίζεται και να διαδέχεται το καινούριο του όνομα , Λευκός Πύργος ( Μπεγιάζ Κουλέ ). Τη διαδικασία αυτή ανέλαβε ο κατάδικος Νάθαν Γκουελεντί, έχοντας ως αντάλλαγμα την ελευθερία του. Έτσι λοιπόν έμεινε μέχρι και σήμερα η ονομασία του ως ‘’ Λευκός Πύργος ‘’ .

thessaloniki - lefkos - pirgos - pieria rent a carΜε τα χρόνια η Θεσσαλονίκη ουσιαστικά, έγινε συνώνυμο με την ονομασία ‘’ Λευκός Πύργος ‘’ , αφού ο Λευκός Πύργος απόμεινε εκεί από το 1911 να στέκει πλέον μόνος του στη παραλία, ύστερα από τη κατεδάφιση του θαλάσσιου και του ανατολικού τείχους και του περιβόλου του.

Γύρω του, ο Λευκός Πύργος , περικλείεται από εκατοντάδες καφετέριες, ταβέρνες, εστιατόρια, Pub κ.α. δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες , μετά τη μαγική ξενάγηση που τους προσφέρει ο Λευκός Πύργος , να απολαύσουν το καφέ τους , να δοκιμάσουν τις παραδοσιακές και ντόπιες λιχουδιές, αλλά και τις ιδιαίτερες, ποικίλες και σύγχρονες γαστρονομικές απολαύσεις,  που προσφέρει η Θεσσαλονίκη.  Θα ασχοληθούμε όμως με αυτά στη συνέχεια.

Θεσσαλονίκη – Βυζαντινός Πλούτος

Οι ανασκαφές έχουν  φέρει στο φως περισσότερα από 300 βυζαντινά μνημεία. Τα σημαντικότερα όμως από αυτά σώζονται στη πανέμορφη Θεσσαλονίκη.

Ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία που εκφράζουν τη Θεσσαλονίκη , είναι και ο ναός του Αγίου Δημητρίου.  Προστάτης της πόλης ο Άγιος Δημήτριος, μαρτύρησε εκεί που βρίσκεται ο ναός. Στη θέση αυτή βρισκόταν κατά τα ρωμαϊκά χρόνια ένα μεγάλο συγκρότημα δημόσιων λουτρών, μέσα στις οποίες σύμφωνα με τη παράδοση μαρτύρησε ο άγιος.

Ο πρωταρχικός ναός , ο οποίος χτίστηκε προς τιμήν του αγίου, τον 5ο αιώνα, κάηκε το  620 μ.Χ. λόγω ενός πολύ μεγάλου σεισμού και ανακαινίστηκε agios-dimitrios-thessaloniki- θεσσαλονίκη - Πιερία - Ριβιέρα Ολύμπου - Pieria Rent A Carαμέσως στην ίδια περίπου μορφή.Οι Τούρκοι μετέτρεψαν το πολύ λατρεμένο ναό, που στεγάζεται στη στεγάζεται στη Θεσσαλονίκη , το 1493, σε τζαμί. Ωστόσο επέτρεψαν σε ένα κομμάτι του τζαμιού τη λατρεία του αγίου . Μετά την απελευθέρωση της πόλης ο ναός αποδόθηκε και πάλι στη χριστιανική δόξα.

Δυστυχώς, όμως, η τεράστια πυρκαγιά το 1917, η οποία διέλυσε ένα πολύ μεγάλο μέρος της πόλης, άγγιξε και τη μεγαλοπρεπή βασιλική στη Θεσσαλονίκη. Το μεγαλύτερο μέρος του ναού κάηκε και η αναστύλωση του, που παραμένει μέχρι και σήμερα, πήρε πολλά χρόνια , καθώς ολοκληρώθηκε το 1947. Η βασιλική του Αγίου Δημητρίου είναι πεντάκλιτη με ένα εγκάρσιο κλίτος στα ανατολικά.

Θεσσαλονίκη – Ροτόντα

rotonta-thessaloniki - θεσσαλονίκη - Πιερία - Ριβιέρα Ολύμπου - Pieria Rent A CarΜπορείτε επιπλέον με τη Pieria Rent A Car, να φτάσετε μέχρι τη Ροτόντα, μέσα στη καρδιά της Θεσσαλονίκης.Η Ροτόντα, για τη Θεσσαλονίκη , είναι από τα επιβλητικότερα μνημεία της. Όπως δηλώνει και το όνομά της, πρόκειται για ένα οβάλ – κυκλικό οικοδόμημα, το οποίο εντυπωσιάζει με τη λεπτεπίλετη αρχιτεκτονική του δύναμη και ενέργεια και μας ενθουσιάζει με την έξοχη τέχνη της ιερής διακόσμησης της στο εσωτερικό της.

Η γνωστή αυτή κατασκευή της Ροτόντας πήρε σάρκα και οστά από τον Καίσαρα Γαλέριο το 4ο αιώναrotonta-thessaloniki - θεσσαλονίκη - Πιερία - Ριβιέρα Ολύμπου - Pieria Rent A Car μ. Χ. Το μεγάλο αρχιτεκτονικό συγκρότημα που ανήκε, φιλοξενούσε επίσης και ιπποδρόμιο και ανάκτορα. Με την επικράτηση του Χριστιανισμού, η Ροτόντα στη Θεσσαλονίκη λειτούργησε ως ‘’ Μαρτύριο ‘’ , δηλαδή τόπος λατρείας λειψάνων των αθλοφόρων μαρτύρων. Τα ψηφιδωτά της συγκρίνονται με αυτά της Ραβέννας σε κάλλος και δύναμη. Δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και αποτελούν τα αρχαιότερα σωζόμενα δείγματα της ανατολής.

Η Ροτόντα άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό στις 18  Δεκεμβρίου του 2015. Αυτό το μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στη Θεσσαλονίκη, καλωσόρισε τους επισκέπτες της με μια συναυλία θρησκευτικού χαρακτήρα, έπειτα από δεκαετίες αναστηλωτικών και στερεωτικών εργασιών. Και μόλις έφυγαν οι σκαλωσιές, ήρθε το δίλημμα αν θα βάλουν τελικά στη κορυφή του το χριστιανικό σταυρό.

Θεσσαλονίκη – Καθημερινή Διασκέδαση

Η Pieria Rent A Car μας βγάζει ακόμη και να διασκεδάσουμε. Όταν πρόκειται για διασκέδαση στην Ελλάδα, κατευθείαν σκεφτόμαστε φαγητό, ποτό, χορό, ένα καφέ με τους φίλους, μια βόλτα χωρίς λόγο και αιτία κ.α.

Η ιστορία η γεωγραφική θέση,η παραδοσιακή μουσική και το φυσικό περιβάλλον δημιούργησε στην περιοχή ένα σταυροδρόμι γεύσεων.

Όταν όμως θέλουμε να μιλήσουμε για τη κουζίνα στη Θεσσαλονίκη και τις γαστρονομικές συνήθειες των κατοίκων της, θα πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσει κάποιος, πως το φαγητό στη Θεσσαλονίκη δεν αφορά μόνο το κορεσμό της πείνας. Η Θεσσαλονίκη διαθέτει από τις μεγαλύτερες ποικιλίες φαγητών και γλυκών που εντυπωσιάζουν με τη νοστιμιά και την εμφάνιση τους.

Ο χρόνος που θα αφιερώσουν οι άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη, τόσο στη Παρασκευή όσο και στη κατανάλωση του φαγητού είναι μια ολόκληρη ιεροτελεστία, με σκοπό την ικανοποίηση ή καλύτερα τη τέρψη των γευστικών τους αδένων και την απόλαυση αμφότερων όσων συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία.

θεσσαλονίκη - Λευκός Πύργος - Pieria Rent A CarΑυτή η μοναδική σχέση , που έχει η Θεσσαλονίκη με το φαγητό, τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική ταυτόχρονα, μπορείτε να την ανακαλύψετε τόσο στα εστιατόρια της πόλης που φιλοξενούν γεύσεις από τη διεθνή κουζίνα με μια βορειοελλαδίτικη εσάνς να τις συνοδεύει, αλλά και στα αμέτρητα τσιπουράδικα , τα ουζερί, στις ταβέρνες και τα σύγχρονα μαγειρεία που διαθέτει και περιμένουν τον επισκέπτη τους να τον καλωσορίσουν και να του χαρίσουν ηδονικές στιγμές γευσιγνωσίας και γαστρονομίας.

Η μοναδικότητα που διακατέχει τη Θεσσαλονίκη στη κουζίνα , οφείλεται στο ότι εδώ και σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια φιλοξενεί και γίνεται πατρίδα για τόσους πολλούς και διαφορετικών εθνικοτήτων trigwna - θεσσαλονίκη - Λευκός Πύργος - Pieria Rent A Carανθρώπους. Γιατί πάντα στη διάρκεια των αιώνων η Θεσσαλονίκη υπήρξε σταυροδρόμι πολιτισμών και λιμάνι αμέτρητων επισκεπτών και κατακτητών . Ακόμη κι αν ήθελε να διατηρήσει ένα αυστηρό και συγκεκριμένο πλαίσιο στη μαγειρική και τις γεύσεις της Θεσσαλονίκης που θα τη χαρακτηρίσουν, αυτό ήταν μάλλον αδύνατο.

Επισκεφθείτε την αγορά του Καπάνη όπου μπορείτε να βρείτε να πολούνται ψάρια –Θαλασσινά , σαρδέλες , μύδια , καλαμάρια μαζί και πάστα ψαριών.

Βρείτε επίσης, ένα παραδοσιακό ουζερί,όπου είναι σε πληθώρα ,όπου μπορείτε να  απολαύσετε παραδοσιακό τσίπουρο και ούζο με υπέροχους μεζέδες από μυδοπίλαφο,  θαλασσινά, και τα κεφτεδάκια, τις σαλάτες με σουσάμι και ρόδι, τα γεμιστά λαχανικά, τα πιάτα με κουκουνάρι, σταφίδες, δυόσμο, άνηθο και μαϊντανό να κυριαρχούν, τον μάραθο, και την ματζουράνα με Κυδώνια, κανέλα, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο υπάρχουν σε γλυκιές γεμίσαμε τον ουρανίσκο σας!

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει το φαγητό με κάθε της ευκαιρία. Πριν από λίγα χρόνια ξεκίνησε και στη Θεσσαλονίκη το Street Food Festival στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Επιλογές φαγητού από κάθε γωνιά της γης και μοναδικές γεύσεις που θα καθηλώσει ακόμη και το πιο απαιτητικό επισκέπτη. Δύο μουσικά stages , τρία rest areas, kitchen lab, kids’ corner είναι μερικές από τις υποσχέσεις των διοργανωτών.

Στην συνέχεια,αφού αγοράσετε το γνωστό κουλούρι της Θεσσαλονίκης, απολαύστε μια βόλτα κατά μήκος της παραλίας, η οποία είναι περίπου πέντε χιλιόμετρα σε μήκος, από το Μέγαρο Μουσικής έως το Λιμάνι. Με τον κόλπο του Θερμαϊκού στο βάθος,ζήστε ένα καταπληκτικό σκηνικό .Πιερία - Ριβιέρα Ολύμπου - Pieria Rent A Car

Επισκεφθείτε τα δώδεκα θεματικά πάρκα .Τα πιο ενδιαφέρων από αυτά είναι : του κήπου της Μουσικής , της μνήμης , των Ρόδων, του Ήχου και του Νερού .

Απολαύστε στην προκυμαία το περπάτημα,την ποδηλασία και  τον χορό !

Στην παραλιακή και δίπλα στο Βασιλικό Θέατρο βρείτε  και το περίπτερο τουριστικής πληροφόρησης το οποί λειτουργεί Δευτέρα μα Κυριακή  από τις 10:00 –18:00.

By Night!

Η νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης είναι απερίγραπτη. Ένας λόγος που πολλοί νέοι επιλέγουν τη πόλη αυτή για σπουδές, και όχι μόνο, είναι αυτός. Θεσσαλονίκη by Night - Pieria Rent A CarΜε τη Pieria Rent A Car μπορείτε να ζήσετε και αυτό το κομμάτι.

Η πλευρά αυτή , της υπέροχης πόλης, είναι εξίσου έντονη – ίσως και περισσότερο – από τη καθημερινότητα της. Εδώ η διασκέδαση δε γίνεται να σταματήσει ποτέ. Όλοι όσοι μένουν στη συμπρωτεύουσα ή ακόμη και οι επισκέπτες αναφέρουν ότι η πόλη By Night είναι εμπειρία!

Μερικά από τα πιο ξακουσμένα μέρη της Θεσσαλονίκης είναι τα Λαδάδικα , το Μπιτ Μπαζάρ, η περιοχή Βαλαωρίτου , το Λιμάνι ,η Πλατεία Αριστοτέλους και το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

Λαδάδικα

Ακολουθώντας το πιο εμπορικό δρόμο της Θεσσαλονίκης, τη Λεωφόρο Τσιμισκή, αμέσως μετά τη Πλατεία Ελευθερίας δίπλα στο λιμάνι , θα συναντήσουμε τα πασίγνωστα Λαδάδικα.Θεσσαλονίκη by Night - Pieria Rent A Car

Μια ξεχωριστή και πανέμορφη περιοχή, ειδικά διαμορφωμένη μόνο για πεζούς, η οποία αποτελεί αγαπημένο προορισμό, τόσο για τους ντόπιους και τους επισκέπτες όσο και για τη μοναδική φοιτητική κοινότητα της πόλης.

Τα Λαδάδικα είναι ένα από τα πιο καυτά σημεία της πόλης όσον αφορά τη διασκέδαση! Πρόκειται ουσιαστικά για μια μίξη του παλιού με το νέο, της παράδοσης με το σήμερα.

Τα πολύχρωμα ιστορικά και νεοκλασικά διατηρητέα κτίρια αποπνέουν το πνεύμα και το χαρακτήρα της παλιάς Θεσσαλονίκης, ενώ απέχουν μόλις πέντε λεπτά μακριά από την Πλατεία Αριστοτέλους για όσους προτιμούν το περπάτημα.

Σήμερα τα Λαδάδικα καλωσορίζουν ντόπιους και ξένους επισκέπτες κάθε ηλικίας συνδυάζοντας τη γραφική τους ομορφιά με τις πολλές και ποιοτικές επιλογές τόσο για φαγητό όσο και για ποτό. Espresso bars, καφετέριες , ταβέρνες, μπυραρίες αλλά και διάφορα clubs συνυπάρχουν σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Καθώς ολόκληρη η περιοχή είναι μόνο για τους πεζούς, ο καθένας έχει όσο θέλει και χρειάζεται προκειμένου να βρει το μέρος που θεωρεί ιδανικό. Μη διστάσετε να ποιείτε ένα ποτηράκι κρασί παραπάνω, θα σας βοηθήσει στο να μπείτε στο πνεύμα της περιοχής αμέσως !

Μπίτ Μπαζάρ

Το Μπίτ Μπαζάρ είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός όσον αφορά τις νεαρές ηλικίες και σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μέρη της φοιτητικής κοινότητας. Θα το βρείτε Βόρεια της Πλατείας Αριστοτέλους. Είναι ένα μέρος, το οποίο φανερώνεται κυρίως σε όσους το αναζητούν. Βρίσκεται κρυμμένος μεταξύ οικοδομών και στοών ένας μικρός ιστορικός θησαυρός.

Αναμνήσεις από το παρελθόν και μυρωδιές μιας άλλης εποχής, εκατοντάδες παλαιά αντικείμενα και άνθρωποι χαμογελαστοί, έτοιμοι πάντα να σου πουν την ιστορία τους, θα σε ταξιδέψουν σε αφηγήσεις της Θεσσαλονίκης, που δεν έχει φανταστεί κανείς ότι υπάρχουν.

Το βράδυ το σκηνικό είναι φανταστικό. Πολλές όμορφες ταβέρνες, οι οποίες σερβίρουν κρασί, ρετσίνα και πολλούς μεζέδες έχουν πάρει τη θέση τους. Αν και λίγο θορυβώδης,η ατμόσφαιρα είναι ζεστή και ιδιαίτερα φιλική.

Οι χαμηλές τιμ’ες στα περισσότερα μαγαζιά αλλά και η τοποθεσία του είναι ο λόγος που οι φοιτητές και οι νέοι προτιμούν τη περιοχή, όμως είναι αλήθεια πως εδώ θα συναντήσετε ανθρώπους όλων των ηλικιών και τα περάσετε όμορφα.

Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Λιμάνι - Θεσσαλονίκη - Pieria Rent A CarΤο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, ύστερα από την ανάπλαση του, μερικά χρόνια πριν, είναι από τις αγαπημένες μου περιοχές μέσα στη πόλη. Πολύ εύκολα προσβάσιμο με λεωφορείο, διαθέτει μεγάλο parking, μεγάλο χώρο για να τρέξουν τα παιδιά και υπέροχα σημεία πολιτισμού και αναψυχής.

Στο Λιμάνι θα βρείτε συγκεντρωμένα τρία Μουσεία: Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Κινηματογράφου ( ανοιχτό μόνο καθημερινές και με πολύ ωραίες προβολές ταινιών ) και το Μουσείο Φωτογραφίας.

Το Kitchen Bar είναι ένα πολύ φιλικό εστιατόριο – καφέ προς τα παιδιά και τις οικογένειες, με ωραίο μενού και λατρεμένη θέα προς τη Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Όταν ο καιρός είναι καλός  – σχεδόν πάντα στην Ελλάδα – το Λιμάνι γεμίζει ζωή από παρέες. Σε πολύ κοντινή απόσταση είναι το Κέντρο της πόλης, περπατάει κάποιος και βρίσκεται σε άλλες αγαπημένες περιοχές.

Κέντρο Θεσσαλονίκης

Το κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι ένα από πιο γνωστά μέρη της πόλης για βόλτα, καφέ, χορό, ποτό αλλά και για ψώνια. Δεν είναι λίγοι αυτοί που διανύουν χιλιόμετρα και ξοδεύουν ώρες μόνο και μόνο για λίγες ώρες διασκέδαση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το σημείο σφύζει από ζωή, αφού δε σταματάει ποτέ να έχει κόσμο από ανθρώπους όλων των ηλικιών. Ο κυριότερος λόγος να πάει κανείς εκεί, μετά το καφέ του στη μαγευτική πόλη, είναι τα ψώνια.

Αμέτρητα καταστήματα, χαμηλές τιμές, ρούχα, παπούτσια, είδη σπιτιού, εξοπλισμός καταστημάτων και ότι άλλο μπορεί να ψάχνει κανείς, βρίσκονται εκεί και είναι και ο λόγος που παλεύουν όλοι για μια εξόρμηση στη φημισμένη πόλη.

Ολοκληρώστε την παραμονή σας στην Θεσσαλονίκη με τον κλασικό γευστικό ελληνικό καφέ που συνοδεύεται με λουκούμι ! Κάτι τόσο απλό αλλά ταυτόχρονα τόσο παραδοσιακό. Μια καθημερινή συνήθεια των Ελλήνων που κρατάει χρόνια.

Οι New York Times αναγνώρισαν τη Θεσσαλονίκη ως ένα από τα 52 σημεία που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί το 2016, με έμφαση στην γαστρονομία της, καθώς όπως αναφέραμε πιο πάνω, η κουζίνα της Θεσσαλονίκης είναι ασύγκριτη και μοναδική και μπορεί να μαγέψει κάθε επισκέπτη της, αφού συνδυάζει γεύσεις από όλο το κόσμο.

Υπάρχουν περισσότερα καφέ ανά κάτοικο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή πόλη, σύμφωνα με το National Geographic, κάτι που είναι απόλυτα λογικό. Στη Θεσσαλονίκη, αλλά και γενικά οι Έλληνες, θέλουν όταν βγαίνουν μια βόλτα, να το απολαμβάνουν και να έχουν χρόνο. Να μη έχουν το άγχος για την ώρα στο μυαλό τους. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε και η ανάγκη για την κατασκευή για όλο και περισσότερες καφετέριες.

Κατατάσσεται στις “Top 10 Nightlife Cities” για το 2015 και “Best Trips 2013” στο National Geographic.

Μία από τις καλύτερες μεσαίες ευρωπαϊκές πόλεις του μέλλοντος για το 2014, στο δείκτη “Ανθρώπινο Κεφάλαιο και τρόπος ζωής» των Financial Times ».

 

 

Τώρα με την ενοικίαση ενός άνετου αυτοκινήτου,από το Pieria Rent A Car ,μπορείς να ζήσεις αυτή τη καταπληκτική εμπειρία , που θα σας μείνει αξέχαστη!

Δείτε περισσότερα στο επίσημο site της Θεσσαλονίκης : https://www.thessaloniki.travel/el/